Räkfrossa och gott vin utan vinkork. Hur går det?

090814

Hej på er alla :)

Idag har jag gjort min sista dag på Ryttarn. Tråkigt men ändå skönt på ett annat sätt. Det är blandade känslor. Jag kommer att sakna min lilla Therese. Jag hoppas att få komma tillbaka någongång ibland.

När jag slutat på jobbet åkte jag till stan för att köpa räkor som jag och Jepser skulle ha som fredagsmys. Jag har varit sugn på räkor ett tag nu. Därefter åkte jag hem till lilla mamma i Lane. Jag fick äta årets första äppelpaj. Nu njuter man av den goda pajen. Det är när mamma tar fram pajen i mitten på april som det börjar bli lite tjatigt. Får passa på att njuta nu då.

När jag kom hem till Lane insåg jag att jag köpt alldeles för lite räkor och var tvungen att åka ner ännu en gång till stan för att införskaffa mer.

Överaskningen var uppskattad. Jesper blev glad. När han kom hem hade han med sig blommor till mig. Han är sååå gullig, Jag är så glad att jag har träffat honom. Han sa att jag fick dem för att jag varit duktig i sommar och att det var min sista dag. En bukett med Rosor och liljor.

Jag hade planerat att ha vitt vin till räkorna. Jag hade förberett allt och vinet var kallt. Jesper skulle öppna korken. Vi insåg att vi inte har någon vinkork. Jag tror det tog upp mot en timme att få upp korken. Efter mycket skruvande och spikande bestämde Jesper sig för att borra hål i korken. Men det blev HUR MYCKET SOM HELLST MED KORK i vinet. vi fick sila det med hushållspapper. Herregud detta är så typiskt oss. Men mysigt hade vi och mätta är vi och det är det viktigaste. Vi får införskaffa en korkskruv.

efter vi ätit skulle Jepser gå ut med soporna, då berättar våra grannar för oss att vi har slängt soporna fel i dessa månader. Det är bra komunikation. Hade de på Uddevalla kommun berättat det för oss när vi flyttat in hade det blivit betydligt lättare att veta. Jag är så jävla trött på Uddevalla kommun och detta huset.

Jag har tvingat Jesper att så på stenfan och Krister på teven idag. Han säger att han inte tycker om det men sitter ändå här och småskrattar.

Nej Nu ska jag fortsätta att smutta och sila mitt korkvin och krypa ner i soffan. För nu har jag SOMMARLOV!!!!!!

Tack Threse för att du stått ut med mitt tjat och tagit hand om mig så väl.

Ha det bra alla trevliga människor som läser min blogg.

Massa kramar Kristina

Kommentarer
Postat av: Syrran

Hahaha....jag gjorde exakt samma tabbe när jag flyttade hemifrån. Första festen och saknaden efter korkskruv var stor. Vi var dock smarta och ringde på hos grannen. Hur stor tror du chansen hade varit att nån av dina flaskglada grannar skulle äga en korkskruv? Hmm...ganska stor!!! Fick dock ett bra tips inför de kommande födelsedagarna. Kram på er och mys gott. Grattis till en avklarad sommar på ryttaren!

2009-08-14 @ 21:58:36
Postat av: Sessan

Åh vad jag kommer att sakna dig på jobbet, söta du!!! Men jag känner på mig att vi kommer ses ofta, för detta kommer att bli en låång vänskap sörru.... =)

Typiskt dig med vinet, haha. Tur att ni fick lite vin till slut då ;) Hoppas att ni får en underbar helg, puss å kram från lilla mig. Hörs nästa vecka??

2009-08-14 @ 23:47:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0