Insnöad på Zachaus gränd


100221

Hej!

Oj oj oj sicken helg. Fredagen bestod av lets dans och god mat. Lördagen klättrade vi på väggaran här hemma. Snön den bara öste ner över oss. Vi var stundtals strömlösa. Det är inte vanligt för att bo i stan. Idag har jesper gått runt och runt och pratat i telefon hela dagen. Han har fått erbjudande om ett nytt jobb som är svårt att ta ställning till. Han har sprungit efter mig hela dagen rakt bak i hasera på mig och bara tjötat om hur han skall göra ;) Han har äntligen gjort sitt val så nu är han som vanligt igen. Han skall ta jobbet och börjar där om ett tag. Så nu blir min lilla pöjk åka kollektivt.
Vi var ute på en promenad idag. Det var så svårt att traska runt i denna snö. Inga trottoarer var ännu plogade så det handlade om att gå rakt i vägen. Men vad skall man göra. Innan vi gick in ifrån kylan så tog Jesper lite bilder på vår innegård. Så här ser det ut hos oss.


Titta och njut över vårt fina vinterlandskap



Bild ifrån datarummet. Detta är en vall på taket precis över ytterdörren. Tur att ingen fick denna i huvudet.




Vår balkong.




Balkongen




Konstverk på balkongen



Jag i mellan vallarna på vår innergård.




Jag bland vallarna. se på vänster sida då vallen är mycket längre än mig.





Jag vid ingången



Innergården.



Ha d´e

Kramar / kristina ♥

Snart avklarat en laktosfri vecka.


Nu har jag snart varit utan laktos i en vecka och jag kan redan se resultat. Jag springer inte lika många gånger på toa rättare sagt jag bor inte där inne längre, jag är inte lika svullen och jag har inte samma magont. Det som jag mår bäst av just nu är att jag äntligen känna hunger. Är hungrig nästan jämt detta kanske inte är något ovanligt men det känns toppen.

Veckan har gått bra man kommer snabbt in i systemet. Men man blir mycket tröttare eftersom man måste hela tiden bli medveten om vad man äter och vad maten innehåller. Detta är i och för sig bra. Jag tycker själv att jag är mer medveten av att titta vad maten innehåller. Man kommer nog snart in i det. Jag är på god väg. Men det är först nu man inser hur mycket onödig mat det stoppar in mjölk i. Helt otroligt.

Jag funderar på om jag har åkt på någon nergång i livet. Jag är konstant trött och känner inte för att göra något. Jag hoppas att det snart går över och att jag blir jag igen.

Nej nu får jag ta ” kvällen”

Ha en bra

Kramar Kristina♥



Fettisdagen!


Hello alla lustigkurrar där ute. Idag är det Fettisdagen och har firat detta med en semla. Dock helt laktosfri. Men det var smaskens filebajs ändå. Smakar inget annorlunda faktiskt.

Idag stod jag upp i ottan för att åka in till Trollhättan för grupparbete. 8.15 skulle vi ses där, men så blev inte fallet. Yrvaken som jag var fick jag stoppat i mig en frukost och gjort mig i ordning då jag sedan skall ut i bilen ( sen som alltid har jag andan i halsen) Startar bilen och inser att dörren inte går att stänga. Inte roligt när man redan var sen. Så jag fick stå och varmköra bilen i parkeringshuset. Kanske inte jättebra men vad ska man göra.
Väl framme fick vi arbetat iallfall. Sedan hade vi seminarium . Det var en mysko lärare som höll i det. När vi gick därifrån undrade vi varför vi egentligen skulle åka in. Det var iallafall helt onödigt.

Väl hemma väntar en sovande Jesper. Vi fick vart nere i stan idag för att titta på ramar på Clas Ohlsson till doptavlorna. Men det hade inget som var passande till tavlorna. jag får hoppas på att det har de ramarna jag är ute efter på Ikea. För om vädret tillåter så drar jag och syrran till Ikea i morgon. Det ser dock inte så lovande ut nu när snön vräker ner. Men det hade varit kul. Vi får hoppas att det snart slutar. För det hade varit kul att åka dit igen.

Nej nu får jag börja ta tag i saker här hemma jag får passa på nu när Jesper åkt i väg. Ha nu en toppenkväll och smaska inte i er för mycket semla nu bara. 

Haré gött.

kramar / Kristina ♥




En heldag på torp

100213

Hej på er!

Idag har vi verkligen tillbringat en heldag på torp. Skulle nästan tro att det var närmare fem timmar. Hahaha vi kan allt jag , mamma och systeryster. Men det var mysigt att gå där och strosa. Elinor shoppade mycket till dopet.

Jag var inne på apoteket idag oxå för att hitta något för magen. Då fick jag pratat med pesonalen där och hon sa direkt att jag skall sluta äta laktos. Det kan ju vara ett försök dock. En chansning man får ta. Det är ju inte det värsta sättet att handskas med det om man blir bra i magen. Vi får prova och se sedan hur det slutar. Man får iallafall ge det en chans.

Nej nu skall jag se på film med mammsen.

Ha det bra. Kramar


KLAR!!!!!!!!!

100212

Hej på er alla!

Idag har jag blivit klar med Linus doptavla och det känns så underbart skönt. Har bara en mini liten sak kvar på Elins men det tar bara 5 minuter. Trodde inte jag skulle bli färdig men med lite jädra annama så går allt. Herregud vad skall jag göra nu på kvällarna? Nu kan jag meddela att jag är anträffbar igen om någon vill mig något som hänt det senaste månaderna. Jag vet då en som är glad över detta. Det är min lilla pojk. Nu lovar jag att jag skall vara mer social. Vi kanske kan börja se på film ihop. Tack baby för att du finns hos mig och alltid håller god min när mina svar det sista alltid har varit

(J) - Skall vi hitta på nått?
(K) - ja, vi kanske skall sätta oss och brodera.

Eller.....

(J). Ska vi se på film?
(K)- Ja, visst jag sitter ändå här och broderar.
(K)- Va???? vad hände nu i filmen?
(J)- Suck hade du tittat så hade du vetat.....

Nej nu skall jag springa ner för att se vem som åker ut ur Let´s dance. Ha det bra alla där ute och sov sött.

Kramar / kristina ♥


En jobbsökardag idag!


100210

Hej på er alla där ute i snön.

Idag har det varit en seg dag, men den har bara sprungit iväg. Först startade dagen med plugg, och sedan hitta info om majblomman, då vi skall ha detta i ett arbete. Det är intressant att läsa om detta ämne. Jag trodde att jag kunde lite om det men det finns mycket nytt också.

Efter allt pluggande var det lite lunch då Jesper vaknade. Nu precis har jag gjort klart alla mina sommarjobb för i år. Pust vad skönt att det är inskickat och klart. Nu kan jag inte göra så mycket mer. Har skickat in på arbetsförmedlingen och gått igenom alla butiker på torp samt alla hotell i stan. Så nu är det bara att vänta och se. Skulle inte tro att jag får något, jag hoppas bara på ett svar tillbaka då är jag nöjd. Så om det är någon där ute som vet om att det finns sommarjobb. Ha då mig i tankarna.

Nej nu skall jag nog gå och brodera. Inte så mycket kvar nu… NOOOT! Men nu har man ett mål. Nu vet man att det skall vara klart snart, skapar lite press. Det är nog bra det! Jag sitter här och funderar på vad jag skall skriva om sedan när broderierna är slut.

Idag skall jag och Jesper upp till shell mitt i natten. Nej vi skall upp dit och tvätta bilarna och pumpa i luft i däcken. Då den skall vara vacker så pärlan går igenom besiktningen.

Ha det bra alla där ute.

Kramar / Kristina

 

( Obs; Lite roligt att skratta åt denna onsdagseftermiddagen )

 





En Seminariumdag!


100209

Idag har det varit en jobbig dag. Vi har haft seminarium hela dagen och då krävs full koncentration. Speciellt när allt med denna kursen är luddig. Alla går som frågetecken, till och med lärarna. Det är sjukt. Snart är det dags för en reflektion på denna kursen med och har inte en susning om vad jag skall skriva om. Man blir inte klokare av att man går till skolan heller.  Men allt ordnar sig tror jag. Det har jag en bevisning för. När jag  började skolan i höstas började jag en matematik kurs och kämpade hårt med matten eftersom det inte alls är mitt ämne riktigt. Jag hade gett upp ett tag, men med många som stöttade mig gick det vägen. Idag fick jag reda på att jag fått godkänt på den kursen. En sten från hjärtat har nu lossnat och man kan andas ut för ett tag. Även om skolan är fruktansvärt tråkig nu och man har ingen motivation kvar så var detta ändå som ett spår i rätt riktning.
TACK LINDA FÖR ALL HJÄLP MED RÄTTINGEN OCH MITT EVIGA TJAT. HADE INTE KLARAT DET UTAN DIG MIN ÄLSKADE SYSTER

Ha en bra kväll nu, själv skall jag sussa i sängen. Passa på och njuta då Jesper jobbar natt och jag får hela sängen för mig själv och får välja precis vilket avsnitt av Svensson, Svensson ;) 

God natt på er alla där ute.

Kramar / Krstina ♥





En revydag!


100208

Idag har jag och Jesper skapat vuxenpoäng då vi  varit på revy ute på Orust. Det var Orust revyn som bjöds på roliga skratt och god fika.
Först så åkte vi hem till Svärmor och Svärfar för att smaka på den utsökta maten som bjöds. Det blev tre rätters och det var så gott. Dock fick jag lida av det sedan då jag låg vaken hela natten av magont. Men vad gör man inte för svärmors goda mat.
Jag tyckte att personerna i revyn var mycket duktiga. Det var väldigt underhållande. Dock förstod jag inte allt. Det var många skämt om Orust politik och det är jag inte så insatt i. Sedan pratade det en härlig dialekt på vissa av delarna. Där hänge jag inte med alls. Men det är kul att ha upplevt detta. Ser fram imot detta nästa år med.


Nej nu skall jag lägga mig i sängen och titta på reprisen av i en annan del av köping och blåsningen så jag får mer skratt innan dagen är slut.

Kramar Kristina


En Melodifestivalkväll!

100206

Idag har vi haft en mysig melodifestivalkväll. Lisa och Joakim kom på besök för att skåda denna roliga festival. Det var mysigt tycker jag, då man inte behöver gå ut utan bara sitta hemma och ha mysigt. Nu kan jag väl inte säga att själva melodifestivalen var någon höjdare men sällskapet perfekt.

Kramar / Kristina ♥

En utflyktsdag!

100205

Hej på er alla där ute, nu sitter jag här hemma i soffan helt utmattad efter en händelserikdag.

Dagen startade med att jag vaknade innan klockan skulle ringa (DETTA HAR DOCK INTE HÄNT ALLS DENNA VECKA, HAR ISTÄLLET SNOOZAT I CA 1 ½ TIMMA PÅ MORGONEN) Därefter var det dags att göra sig i ordning för att åka iväg till Trollhättan för lite skola. Jag ger mig igen av från Trollhättan vid två tiden. Då jag kommer hem hade Jesper köpt rosor till mig. Han är ju för gullig. Sedan fick jag äntligen åka till Ikea. Jag har tjatat och tjatat och tjatat hela veckan. Men det har alltid kommit nått i mellan eller många undanflykter ifrån en viss pöjk. När vi kom hem igen var det dags att gå och få uppiffat. Det blev inte så mycket denna gången men det var mysigt att bara gå där och titta och drömma sig bort om hur hemmet kunde se ut. Vi fick köpt kuddfodral och lampa till sovrummet, bös och mera bös. Vi köpte nya knoppar till våra köksluckor. Inga dyra då vi inte skall bo här i evigheter. Men det blev så där. Både jag och Jesper är lite skeptiska till dem. Jesper tycker att de där 70- tals köksknoppar är snygga ( vi har olika åsikter om detta). Vi får känna på dem ett par veckor annars får vi byta tillbaka till de gamla. Inte mycket att orda om.

Vi har även idag ätit räkor och druckit vin. Det var mysigt och det smakade sååååå gott. Det var väldigt dyrt dock. Räkorna ligger på 220 kr kilot. Men vad smarrigt det var.

Jag är inte färdig med Linus broderi än, Jesper hoppas att jag snart skall vara färdig. Han tycker att jag är så otroligt tråkig. Han längtar nog tills jag visar upp det klara resultatet. Men jag har nästan bara efterstygnen kvar. Han frågar varje kväll om vi skall se på film, då jag allid svarar gör du det jag ska ändå brodera. Stackars min lille pöjk. Det ska snart bli bättre jag lovar.

Tack baby för en toppendag med fina blommor och god mat.

Vet ni vad? Nu är det HELG!

Kram på er


Broderi brodera tjallala

100202

hej på er alla!

Hoppas ni har det bra i snöyran. Här händer det inget, mitt liv består av att brodera, brodera och brodera. Nu vill jag bara vara klar med tavlan. Jag och Jesper pratade om det idag om vad jag skall göra när det är klart. Jag kommer att vara RASTLÖS!!!!!!

Nu måste ni lova att det dröjer ett tag innan någon av er tre syskon får knoddar igen. Det får ta några år.

Idag har jag varit i skolan. Trist, det är motigt nu. Det var så halt på vägarna mellan uddevalla och trollhättan. Det var otäckt och nu verkar det inte som att det blir bättre precis. nu vill jag ha Vår.

Nej nu får jag ta och rycka upp mig och kanske gå och brodera lite.


Men gå gärna in på dessa länken och få er ett skratt!

http://www.youtube.com/watch?v=mekj2IJVWs8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=6iPsJy1YXOw&feature=related

Ha det bra !

Kramar Kristina ♥

RSS 2.0