Det blev inte så bra som jag trodde

Förra året köpte jag och Jesper solcellampor till balkongen som skulle bli så fina. Dock kom de aldrig upp.

I år skulle de upp över bordet på balkongen. Efter många om och men och många svordomar är de äntligen på plats. MEN då upptäckte jag att bara en lampa lyser åt gången. Då blev det inte alls som jag tänkte mig. Hur snyggt är det med två lampor och bara en som lyser?
Då kom min kära och smarta sambo på att om man släkte lamporna i vardagsrummet i fönstret så tänds den andra lampan också. Inte alltid bra med solcellampor. Så vill jag att båda lamporna skall lysa måste jag släcka innefrån vardagsrummet. Lamporna Fyller kanske inte sin funktion men det är ju kul att ha kräftskivslampor uppe året runt ;)


Dagens sysselsättning

https://cdn2.cdnme.se/1270006/6-3/pic_51791c7de087c36d3d09c6b8.jpg" class="image">


Njuter

Sämre kan jag ha det. Just nu sitter jag på balkongen i solen, avnjuter en kopp kaffe med nybakad bulle och en bra bok.


Boktips

I måndags fick jag lite böcker med mig hem ifrån en kär kolega och denna bok måste jag dela med mig av. En rolig och lättläst Bok som Jag läste ut på två dagar. Värd att läsa


Moderniteter

Mobilerna roar både stora som små


Nostalgi

I förra veckan sov jag hemma i Lane för att vila upp mig lite. Då passade mamma på att bädda i gamla sängkläder. Lite nostalgi när jag ser att det är ett örngott med mina initialer på som min kära syster gjort till mig för 100 år sedan


Vårfint på balkongen

Igår fick det bli en tur till blomsterlandet för att införskaffa lite fina blommor till balkongen.


Glasen är äntligen på plats

Idag har vi varit på torp och hämtat ut våra nya vinglas. Ifrån eva solo. Vi var även inne på bahaus och hittade en tapet vi båda gillade. det blev en vit med lite mönster i. Blir neutralt och bra. 

Inte bara positivt med värme


Nej det är då inte bara positivt med värme. När det går över 10 grader ute stängs värmegolvet på toa av. Detta kändes direkt. Frös om fossingarna


Recept att rekomendera

Fläskfilé med baconströssel

4port
Ca 500 g fläskfilé
2msk smör
1 tsk salt
2krm peppar
Basilika till garneringen

Sås:
3 dl sky+ vatten
2 msk konc kalvfond
3msk vetemjöl
2dl creme fraîche
2-3 msk kinesisk soja

Strössel:
140 g bacon
Ca 125 g mozzarella

Ugn 200 grader

Gör så här:
Putsa filen. Bryn den i smör i en stekpanna, salta och peppra. Stek klart mitt i ugnen till 70 grader innertemperatur, 25-30 min.

Sås: vispa ur stekpannan med 3 dl vatten och sila skyn i en kastrull. Låt koka upp. Blanda mjöl och creme fraîche och vispa ner i skyn. Låt sjuda några minuter och smaka av med soja, salt och peppar.

Strössel: strimla och knaperstek baconet i torr stekpanna. Låt svalna. Skär mozzarellan i små fyrkanter.

Skär filen i 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem i en ungsäker form.häll på lite sås och strö över bacon och ost. Gratinera mitt i ugnen tills osten har smält lite, ca 10 min. Garnera


Likheter med föräldrarna

Jag har kommit på att jag är lik både mamma och pappa. Öronpropparna fungerade inte jättebra. Jag har för små öron. De som sett min mamma och pappa lyssna med hörlurar kan se framför sig hur även jag såg ut med öronproppar. Fast ännu roligare då det är knallrosa grejer som sticker ut ur öronen. Jäkla skitgrejer, bara ramlar ur ;)


Vårteckensdag

Idag har jag sett massor av vårtecken. Både en fjäril, humla och både människor som grillar och spelar Kubb på skeppsviken :) fick ringa hem till mamma och höra om det var grillning på menyn idag. Då hade jag satt mig i bilen och åkt hem direkt.


Jesper håller mig vaken om nätterna

Min sista utväg på Jespers snarkningar.... Men det är ju rosa och fint.


Syster med familj på fika

Idag har systermin, Fredrik och barnen varit här på fika. Mysigt!


RSS 2.0