Dagen har bestått av simmning med lisa, plugg, städning, tvättning, matlagning och mycket, mycket mer

091023

Hej på er alla där ute. Jag hoppas att allting är bra med er. Jag vill tacka er för att ni troget läser min blogg och följer mitt liv.

Idag startade dagen tidigt i badhuset tillsammans med Lisa. VI fick en ide att vi skulle börja simma. Det var roligt. Kul att göra saker ihop med mitt hjärtegull. Det kändes jätteskönt efteråt. Vi simmade i en timme så det blev en mycket bra träning. Jag känner att jag måste ta tag i detta igen för att kläderna är för små nu. Suck. Men jag har i alla fall tagit första steget. Jag och Lisa pratade på att vi skulle testa på vattengympan nästa vecka. Det tror jag också är bra träning.

 

 


Sedan blev det att komma hem och städa och tvätta, samt laga mat. Sedan blev det lite gos med Jesper också. Jag var tvungen att passa på eftersom jag knappt ser han nått fören på måndag. Han ska få vila upp sig ifrån mig. Han kommer att ha det så lugnt och tyst…

Nu sitter jag här hemma och tagit helg. Nu orkar jag inte plugga mer för idag. Jag har börjat läsa Barton idag. Denna förbaskade engelska text. Jag är så trött på den och kräks snart över den. Det gör nog Jesper också snart eftersom han får sitta och översätta allt åt mig. Tack för all hjälp baby. Jag är tacksam att jag har dig och att du hjälper mig med det svåra.

Tack Lisa för en underbar morgon med många skratt och långa armtag. Hoppas att vi klarar oss ifrån träningsvärken. Du är min Bästa vän. Jag är glad att jag har dig



Ha det bra!

Kramar Kristina


brandbilar i Trollhättan

091022

Hej på er!!!

Idag har jag nog varit med om världens roligaste biltur till Trollhättan. Det var Maria som körde och på vägen dit så mötte vi två brandbilar. Vi tänkte väl inte så mycket på det utan väntade på att invänta branden. Det var bara det att det kom inga mer brandbilar så vi tänkte inte så mycket mer på det. När vi kommer in i centrum och ska köra rakt fram står det ett gäng med brandbilar och ambulans över hela vägen. Både jag och Maria fick panik. Vilken väg skulle vi nu ta till högskolan? Sena var vi redan från start så pulsen steg lite högre upp i halsen. De bilarna framför oss gjorde en rallis och körde tillbaka igen för att köra runt staden på något vis. Det var bara det att Maria inte vågade göra en rallarsväng utan stod och tveka länge, länge. Då en brandman kom fram till bilen och vi var tvungna och veva ner rutan. Han sa till oss att vi fick lov att köra rakt fram och in på busstationen. Han menade på att det är bättre att ni kör där för en krock har vi inte tid med. HAHAHAHA Så Maria in på busstationen i full fart och vi anlände i tid till skolan. Brandmannen måste sett att vi såg ut som fån. (Pinsamt)

Annars var dagen bra vi var i skolan och hade matematik och fältstudieuppgift. Direkt när jag hem efter skolan var det få sig lite mat i magen (Jespers egna pannbiffar och huckelbuckspotatis) och så var det kalas hos grannen/ kusinen. Hon blev en stor flicka. Vi tittade in i hennes lägenhet och den var gör mysig.. Det har hon lyckats bra med.

Ha det bra!

Kramar kristina♥

 

 

 

 

 

 


En dag full av plugg....

091021


Hej på er alle sammans.

Hoppas att allt är bra med er. Själv är jag otroligt mosig i huvudet. Jag har pluggat hela dagen. Det har varit en salig blandning av både matematik, fältstudie och nu en engelsk text som Jesper är så underbart snäll och hjälper mig att översätta. Det är så svåra ord så man förstår inte ens på Svenska. Men nu har han upptäckt hur man kan scanna in och översätta i google. Så jag kommer få hela texten på svenska. Han är allt för underbar min pojke. Tack Jesper för all hjälp under hela dagen både med matten och engelskan.

Idag har jag och Jesper även plockat ner alla glas som fanns i vitrinskåpet. Gud vad mycket glas vi har. Nu börjar man se att det händer saker i lägenheten. Det börjar bli tomt lite här och där och ingenting är på sina riktiga platser. Men det är väl så att flytta kanske. Ska bli skönt när det är färdigt.

I morgon är det skola igen. Heldag och matematik, inget att se fram i mot. Det ska bli skönt när tentan är över. Det kommer nog kännas som en sten som ramlar från bröstet. I morgon kväll blir det lite tårta och kalasande hos grannen. Inte grannarna här inte utan hos kusin vitamingrannen.

Nej nu ska här förberedas. För snart är det bonde söker fru.

Ha en bra kväll alla där ute.

Kramar Kristina


En heldag med plugg...

091020



Idag har jag och Maria suttit hela dagen och gått igenom Matten. Jag vet inte hur mycket klokare jag blev men det var värt ett försök. Det ska bli skönt på ett sätt när tentan är över. Så man kan börja pusta ut. Min värsta skrek är om jag lämnar in ett blankt papper. Ja, ja den dagen den sorgen.

TACK MARIA FÖR ALL HJÄLP IDAG. JAG ÄR TACKSAM FÖR ATT DU FÖRSÖKER. DU ÄR BÄST ♥

När jag och Maria pluggat klart var jag och mamma och besökte staden. Och nu ligger jag här hemma i min riktiga säng.. Underbart, och nu ska jag sussa efter en lång dag med mycket tal och räknande.

Ha det bra och sov sött.

kramar kristina ♥



Jag har hunnit med mycket denna dag.

091019

Idag har jag varit i skolan hela dagen. Det var en trist sista lektion... Men dagen gick ändå väldigt fort.

När jag kom hem så fick jag faktiskt chans att prata med Jesper innan han åkte till jobbet. Han är inne på en långvecka och det är natt. Inte så roligt. Men men.

När Jesper hade åkte så hamnade jag sittade framför teven. Jag hade som plan att packa, gå på promenad och plugga. Men så kom jag helt plötsligt att tänka på min underbara vän LIsa.

Så kvällen bestod av en promenad samt packning av flyttlådor, fruktsallad, mys och färgan på teve. Vi hade mycket roligt jag och Lisa. Det var många skratt som uppkom denna kväll. Vi pratde på att vi säkert har förlängt livet med flera veckor...

Tack Lisa för en toppenkväll. och tack för packhjälpen. Mycket roligare när man är två och man får så många bra tips också....
Du är bäst och mitt hjärtegull ♥

Sov sött alla där ute.

Kramar Kristina♥









Nu är vinterdäcken på....

091018

Hej på er alla er alla!

Här kommer en till dag som är full av möjligheter.

Idag ska Jesper byta mina däck uppe i Lane. Lite bakfull. Men som sagt är huvudet dumt så får kroppen lida.. Tack Jesper för att du bytte ♥


Vi åkte som sagt upp till mammsen och pappsen och blev bjudna på riktig husmanskost och det var så gott. Mammas mat är bäst. Det är nu man inser hur bra man hade det när man bodde hemma.

Nej nu ska här förberedas inför skola i morgon igen. Suck och stön heldag och allt.

Ha det bra alla där ute och hoppas ni får en trevlig vecka.

Kramar kristina ♥










En dag full av vila lite stress och en väldans massa skratt.

091017

Idag åkte jag och Jesper ut till Orust för att besöka svärmor och svärfar. Jesper skulle byta däck på bilen. Han ville känna sig lite säkrare när han nu kör så tidigt på morgonen. Hos Annikki och Hasse bjöds det på fika, god mat och gott sällskap. Vi fick med oss egenodlade grönsaker och dem smakade så gott.

När Jesper var färdig åkte vi in mot staden igen. Vi stannade till vid Maxi för att göra den " stora " veckohandlingen. (det som frysen rymmer). Vi väljer alltid Maxi för att de har självscanning. Det är roligt!

Sedan var det bara att åka hem och förbereda maten tills Lisa och Jocke skulle komma och besöka oss. Det blev en mycket trevlig helg med god mat och trevligt sällskap. Många härliga skratt under kvällens gång. Det får vi snart göra om. Ni är bäst ♥

Ha en bra kväll
Kramar Kristina

En dag av en massa snö.

091016

Hej!

Vilken tråkdag det är idag. Det är en sådan där dag som man bara vill kura ner sig i soffan och bara titta på film.  Idag när jag vaknade snöade det för fullt. Som tur var, så var det endast snöblandat regn.    
         
Jag beslöt mig för att göra min fredagsstädning redan på morgonen så det var klart och mina tankar inte behövde ägnas av det mer. Så det blev städning, tvättning och packning av en låda. Det går sakta framåt. En låda varje dag. Det är mitt motto;) 
         
När jag var färdig med städningen så beslöt jag mig för att åka upp till mamma. När jag mötte en bil i stan började jag skratta för mig själv. Den var full av snö. Det låg drivor på fronten. Jag tänkte för mig själv att han bor nog långt upp. Jag fortsätter min resa och så fort jag kommer till snäcken ser jag hur det ligger snö på marken. Neeeejjj var min första tanke. Ju längre och längre upp jag kom, blev det bara värre och värre. Hemma i Lane såg man inte gräsmattan för täcket av snön. Som tur är så har det mesta redan regnat bort. Personligen tycker jag att det är lite förtidigt med snö.











Idag blir det mys med mamma och till kvällen så blir det Pizza! Jag och Jesper ska synda idag.... ( Ack ack, men vad gör det om hundra år)

I morgon tänkte jag att vi ska traska bort till myrorna. Det som ligger där borta vid Stömstadsvägen. Vi ska titta efter ett matsalsbord. Jag vill ha ett till den nya lägenheten. Jag vet exakt hur det ska se ut, det finns inne i mitt huvud men tyvärr så finns det inte i verkligheten. Men vi får göra ett tappert försök till att hitta nått.
I morgon kväll får vi trevligt sällskap. Lisa och Jocke kommer på besök på kvällen. Vi ska förhoppningsvis bjuda på god mat. Men man vet aldrig med mig. Det blir spännande. Jag skulle tro att Lisa hittar guitar hero snabbt;)

Nej nu ska jag gå och hålla min mamma lite sällskap.

Ha en bra dag i snön.

Mängder med kramar


En kväll med både matematik och färgning av hår....

091014

Igår fick jag och Jesper äntligen suttit ner och försökt att förstå matematiken. Det känns otroligt skönt att ha börjat att gre i det.... man behöver inte vara lika stressad. Det är mycket i skolan nu..Suck. Men allting löser sig.

Igår skulle Jesper för första gången färga mitt hår. Vi båda har nog aldrig varit så nervösa. Jesper var nervös för att färga och jag var nervös när jag hörde Jesper säga oj då... Men det blev färg i håret iallafall det är det viktigaste. Jag har nog aldrig varit med om att det varit så kladdigt att färga håret förut. Det var färg på handfatet och tvättmaskinen mm. Men vad gör det, vi ska ju inte vara kvar ändå.
Tack min älskling för all hjälp igår.... Du är mitt allt <3

Jesper fick äntligen ringt till hon som har våran lägenhet innan för att höra om vi fick köpa deras tvättmaskin. Det är ingen av oss som är så intresserad av att springa 4 våningar fram och tillbaka när det nu finns möjlighet att ha tvättmaskin i lägenheten. Vi fick iallafall köpa den för 1000 kr. Den var 3 år gammal. Men då står den där och väntar. Bara det är skönt.

Idag har jag varit på praktiken och gjort en fältstudieuppgift. Skönt att ha det färdigt.
Jag har även äntligen börjat att packa idag. Fick packat ner lite skit som vi inte använder... Skönt att ha börjat. Men det är först nu man inser hur många lådor vi behöver...

Nej nu blir det att förbereda lite mat och sedan får det bli en promenad  i det goa vädret. Sedan blir det en tur hem till mamma och pappa i Lane.

Hörs någon annan dag.

Kramar

Trött och ont i halsen

091013

Hejsan svejsan...

Hoppas att allt är bra med er där ute....
Här är det bra. Jag har fått lite ont i halsen och är lite tröttis men man ska inte klaga.. Hoppas bara inte att det är någon jobbig förskylning på gång...

Idag har jag varit i skolan. Vi åkte hem efter halva dagen för vi orkade inte mer... Så jag åkte hem och gjorde lite nytta istället. Det är skönt. Fick jag pluggat och gjort färdigt en massa.  Jesper har sin kompis Andre här så man är själv igen. Som vanligt. Jesper sa att han skulle passa på och vara med mig dessa dagar för att vi inte hade någondag förra veckan ihop. Hehehe lustigt. Igår var han ute med bojsen och idag är han med Andre.. Hehehe rolig sätt han umgås med mig på... Hahaha. nej då jag klarar mig. Ändå skönt så att jag fick pluggat så det är jag bara glad för, att han har varit sysselsatt.

Igår var jag och mammsen på torp och strosade. Jag fick ÄNTLIGEN köpt mig nya gardiner till vardagsrummet. Så nu är väl allt så gott som färdiköpt inför flytten. Så nu får det väl börjas att packas också. När man nu ska ha tid och ork till det?????

Nej nu ska jag förbereda maten.
Ha en fortsatt bra kväll alla där ute för det ska jag ha.. Kanske en promenad med mitt hjärtegull.

Nageltrång är inte min grej....

091011D

Hej på er alla söta där ute..

Vilken helg det har varit. Det har varit fullt upp. Jesper har jobbat hela helgen.
Fredagen startade med städning. Mamma kom på en fika och därefter blev det en tur till Göken. Där det blev VÄLDIGT mycket shopping.
Lördagen bestod av en tur till Lane.  Där det bjöds på go mat och gott sällskap. Därefter åkte jag ner till stan för att vänta hem Jesper då jag upptäcker att en ingrediens till våran kvällsmat som mamma vart söt och köpt under dageN,  fanns kvar hemma i Lane, fick jag bege mig till ica kvantum. Det blev en liten promenad. Efter go mat blev vi bjudna hem till brorsan och Helena för att titta på fotbollen.
Idag har vi varit på orust och besökt två små skruttar, en kär syster och hennes man. Det var mysigt att få gosa och busa lite med pöjkera.

Det är så typiskt men jag har gått med ett nageltrång som bara pulserar. Hela skinnet kryper ut. Så jag har fått leka doktor ett par dagar. Idag fick jag nog och klippte sönder skinnet. Det skulle jag inte ha gjort. För det började blö in i bomben. Det slutade inte. Så jag började känna mig lite yr och svimfärdig. Jag fick sätta mig ner en stund. Men det hjälpte lite för stunden. För det var en helt annan smärta. Men det roligaste måste nog vara när jesper kom hem och jag skulle ivrigt berätta att jag lekt doktor och att det blödde igenom plåstret. Då fick jag bara som svar. Jaha men vet du vad jag har. Då hade han en finne vid byxkanten. och det skulle vara mycket värre. Pojkar... Hehehehe det är underbart. Men det är bra för nu slipper jag att diska, för han tycker nog lite synd om mig....

Nu är det en ny skolvecka . Det kommer blir en lång vecka. Men en dag i taget så är det snart fredag igen. NU är det dags att ta tag i det nya livet igen... Har slarvat lite i helgen....

Ha det bra.
Kramar

Trist dag...

091007

Hej på er alla där ute.

Vilken trälig dag det har varit idag. Jag har för det mesta suttit inne. Det har blåst nått fruktansvärt idag. Man vågade knappt gå ut.
Jag har iallafall pluggat en del idag det är skönt. Skrev lite barnintervjuer så att jag hinner vara med mammsen och pappsen i helgen. Jag startade lite med matten också men det går inte jag fattar inte ett skit. Måste vara helt slut i huvudet när jag inte ens fattar grundskolematte. Kommer jag verkligen klara detta yrke då? det är en fråga man kan ställa sig.

Sedan har jag plockat, tvättat, ätit, varit på promenad, lagat mat, ätit, Vart på stan, gått på promenad igen... Sicken trökig dag det varit. Jag klättrar på väggarna här hemma. Helt sanslöst.
Skönt att det är skola igen i morgon så man kommer ut lite. Det är matte men det kan det vara värt ;)

Det är helt otroligt mitt och Jespers schema. Det passar inte ihop. Jag blir snart galen. När han jobbar är jag ledig och tvärtom. Nästa veckan blir det inget ledigt ihop. Dö trist. Men det är väl bara att gilla läget.

Nej nu ska jag gå och se på halv åtta hos mig. Sedan är det bonde söker fru. ÄNTLIGEN. Nått roligt att följa :)

Föresten soppan blev god jag lyckades. det var roligt att använda matberedaren... Det tog ett tag innan jag kom på hur man satte på den men med lite våld så fungerade det. Jag har iallafall kokat grönsakssoppa till ett helt regemente. Så är det någon som är sugen på soppa så är det bara att komma över. Vi har så det räcker det middag i morgon.... :)

Ha det bra så hörs vi av i morgon igen.

Kramar/ Kristina

Dagen startade inte alls som jag tänkt mig.....

091007

Hej!

Idag startade inte alls dagen som jag hade tänkt mig. Vi skulle vara lediga både jag och Jesper idag. Enda dagen denna veckan som vi skulle vara lediga tillsammans (eftersom han jobbar lång vecka och därmed hela helgen.) Men inte då, då ringde de från hans jobb och frågade ifall han hade lust att jobba.  Så han stressade iväg tidigt idag... Attans vi som skulle åka och göra så mycket nyttogrejer . Men jag får väl ta och fixa det själv inte mer med det.

Idag blir en dag full med massor med matematikplugg hur nu det ska gå eftersom Jesper lovat mig att förklara innebörden med det. Men jag får väl försöka att fatta och traggla ändå. Därefter får jag skriva lite barnintervjuer mm.
Därefter blir det nog en långpromenad. Jag har ju ännu en gång börjat mitt nya liv. Men jag måste ändå erkänna att jag är stollt över mig själv. tredje dagen och jag har bara varit ute och gått och inte ätit något onyttigt. Helt otroligt för att vara mig. Jag brukar annars börja måndag morgon och avsluta på måndagkväll. Men nu jäklar ska det fungera. Jag har aldrig vägt så här mycket. Det är väl sambokilona.

Jag får nog åka ut till torp en sväng idag också för att göra allt vi skulle ha gjort idag. Jag har ju hela dagen på mig. skönt inget stress.

Idag ska jag faktiskt våga att göra grönsakssoppa i min nya matberedare.  Äntligen får jag chans att använda den. Hoppas att jag fixar det. Det ska bli spännande att se ifall det blir någon grönsaksoppa. Stackars Jesper han får stå ut med mitt " jag skulle bara se hur denna blandningen passade ihop"  Det blir en uppföljning på min grönsaksoppa.........

En toppen eftermiddag med mitt hjärtegull

091006

Hej på er alla!

Idag har det varit en bra dag i det stora hela... Dagen blev bara bättre och bättre.
Jag fick hämtat hem min bil idag. De hade fått lagat startmotorn. Skönt, för nu kan man andas ut igen och nu behöver man inte känna sig så låst.

Tack pappa för all hjälp med bilen. Jag är evigt tacksam för all hjälp.

Idag på eftermiddagen ringde Lisa. Vi bestämmde oss för att ta en promenad. Därefter gick vi hem hit och fikade och spelade guitar hero. Lisa var grymt duktig på detta. Hon impade på mig. Därefter blev det mat och ännu  mer skratt. Du är underbar Lisa.....
Tack för en underbar eftermiddag tillsammans med dig. Nu lever vi livet några sekunder till.

Ha det bra allihopa

Kramar Kristina

RSS 2.0